OM SNIPETORPLIA

Byggingen er full gang! Besøker du tomta nå, får du godt inntrykk av hvor flott dette blir.

Mange av de 16 villaleilighetene er allerede solgt. Men, det er fortsatt ledige toppleiligheter, små og store leiligheter, boliger over både ett og to plan – og en stor byvilla med egen utleieenhet!

Mange mener at Snipetorp er Skiens mest attraktive sted å bo. Hittil har Snipetorp og Bratsberg i stor grad vært forbeholdt entusiaster som trives med å skjøtte sine gamle bevaringsverdige, ofte fredede hus. I Snipetorplia kan du flytte inn uavhengig av antall tommeltotter. Her vil andre ta seg av vedlikeholdet. Kanskje er du i en fase i livet der slikt virkelig begynner å bety noe?

I Snipetorplia får du en bolig ulik alle andre: De 16 byvillaene fordelt på 7 hus er alle forskjellige! Du bor høyt, solrikt og flott – og veldig sentralt med svært kort vei til ”alt”. På kjøpet får du tryggheten forutsigbare, fremtidige boutgifter gir. De faste, felles kostnadene blir svært lave, ettersom dette er selveierleiligheter.

Folk som etablerer seg i Snipetorplia kommer neppe til å se seg tilbake. Vi tror de hver dag vil gratulere seg selv med valget de tok; beslutningen om å bo moderne og komfortabelt i en av de nye byvillaene i dette sjarmerende, historisk miljøet.

keyboard_arrow_right Arkitektens visjon

Vi har tegnet 7 hus som vi har lagt med mellomrom i 2 rader nedover Snipetorplia. De er ikke så store i grunnflate, ca 70–80 m2, og på den måten får de samme størrelse som mange av husene i Snipetorpområdet. Husene ligger terrassert og solrikt til nedover i lia, og det vil bli flott utsikt fra leilighetene.

De nye husene er høyere enn den gamle bebyggelsen, men for å dempe høyden, har vi delt byggene i et hovedvolum med et takoppbygg på toppen. Takoppbyggene har skråtak og ligger med mønet langs terrenget. Skråtakene følger det skrånende terrenget og trapper seg nedover i lia.

De to byggene som ligger opp mot den gamle bebyggelsen, får et saltak mot Snipetorpgata eller Øvre Skotlandsveg og har et fasadeuttrykk som er mer tilpasset det typiske fasadeuttrykket i området. De to byggene males i en lys farge som mange av de eksisterende husene i området. De andre byggene nedover i lia, beiser vi i en rødfarge. Denne fargekombinasjonen, med hovedhuset (altså husene som ligger inntil gata) i en lys gråhvit farge og ”uthuset” (husene som ligger nedover i lia) i en rød farge, har vært en tradisjonell måte å gjøre det på. Rødfargen er Falurød som er en klassisk farge med et naturlig pigment hentet fra gruvene rundt Falun i Sverige.

Hvert hus inneholder to eller 3 leiligheter.

Leilighetene i 1. etasje har terrasse og de fleste en liten hage i tillegg. Leilighetene i 2. etasje har balkong med fin utsikt. De øverste leilighetene er 2 plans leiligheter hvor alle hovedfunksjonene som stue, kjøkken, soverom og bad ligger i hovedetasjen. I toppetasjen er det utgang til takterrasse med flott utsikt over Skien.

Adkomsten til boligene er fra Øvre Skotlandsveg. Herfra går man inn på tunet og gangbroer fører videre bort til leiligheten. Parkeringen er lagt til en parkeringskjeller under bebyggelsen, med biladkomst ned fra Øvre Skotlandsveg. Fra parkeringskjelleren er det heis til de forskjellige etasjene eller direkte utgang til tunet.

De to bygningsradene skaper et uterom som gir mulighet for uteliv for beboerne, samtidig som det blir gode private uterom på terrasser, balkonger og takterrasser. Inngangene er lagt til dette uterommet, slik at man treffer naboen på veg til boligen sin. Mellom Snipetorpgata nr. 30 og Snipetorpområdet blir det en intim hage med privat karakter. Hagen vil samtidig være et fint pusterom mellom ny og gammel bebyggelse. Mot Snipetorpgata er bebyggelsen lagt med en avstand, slik at den flotte steinmuren kan bevares.

Arkitektur skal være samtidsarkitektur og gjenspeile vår tid. Samtidig vil miljø og omgivelser være førende. Vi tenker at enkle hovedformer på byggene med en enkel materialbruk, men presis og god utførelse, vil underordne seg detaljrikdommen til Snipetorpbebyggelsen og ikke konkurrerer med den.

keyboard_arrow_right Landskapsarkitektens beskrivelse

LANDSKAP OG BEBYGGELSE

Dette boligprosjektet ligger vakkert til i en grønn vestvendt skråning ned mot Skien sentrum. Mot øst, syd og nord avgrenses prosjektet av eksisterende gater og bebyggelse på Snipetorp. Skogen mot vest er en viktig del av en ott grønn ramme rundt Skien by.

KONSEPT - LANDSKAP

Hovedkonsept for boligprosjektet er å innpasse ny bebyggelse til gammel bebyggelse på en god måte. Det er gjort ved å plassere 2 rekker med bygg, fallende i terrenget fra øst mot vest. Bebyggelsen er begrenset i høyde og bredde slik at skogen i vest bevares og hver enhet får vakker utsikt mot byen og landskapet rundt. Langs ytterkanten av bebyggelsen tilpasses terrenget til eksiterende terreng med skråninger, steinmurer og vegetasjon.

Mellom husrekkene trappes terrenget og små hager med benker, staudeplantinger, små trær, grusdekker og vannskåler gir en intim og hyggelig atmosfære.

En stor lekeplass danner en kontrast til de grønne hagene med sykkelløype, oppholdsbenker, terrengformer, trær, sandkasse, ballanseelementer, klatreelementer og vannskåler. Fine trapper forbinder de terrasserte arealene og inngangssonene på hver side av fellesarealene.

Hver enkel leilighet har tilgang på gode oppholdsarealer både privat og i fellesarealer. For hver enkel leilighet er det balkong og/eller terrasse, samt at noen også har tilgang ut på egen hage ekk. For å begrense innsyn til hver enkel enhet, danner klatreplanter viktige grønne vegger, som vertikale hager på vegger og mellom bygg. På alle østfasader og i mellomrommene mellom bebyggelsen vil det vokse klatreplater på stålvaiere, slik at fasadene får et vakkert uttrykk av tre og vegetasjon. Det brukes planter med vakker karakter og som ikke skader fasaden.

HELHETEN

Prosjektet Snipetorplia ligger vakkert til i landskapet og i bydelen Snipetorp. Her kan man oppleve gode solforhold, nærhet til byen og bo moderne. Mellom byggene skaper vegetasjon, terreng og bebyggelsen en intim atmosfære med grønne rom – til glede for beboere og besøkende.

KONTAKT OSS

Stein Nordberg
Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig
EiendomsMegler 1 Skien
Tel: 95 02 19 03
E-post: sn@em1telemark.no

For leilighet 7A og 7B:

Thomas André Hansen
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Privatmegleren Kvelland & Partnere Skien
Tel: 982 04 224
E-post: thomas.hansen@privatmegleren.no